PRODUK : OMEGA GUARD
Asid
Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid
lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu
mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan
fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Kebaikan mengamalkan pengambilan Omega Guard:
- Melindungi Jantung anda - Ia membekalkan asid lemak omega -3 berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal
- Membantu mengurangkan risiko sakit jantung - satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega -3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
- Ultratulen dan bergred Farmaseutikal - Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yg memekatkan asid lemak omega-3 yg bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg terdpt dlm ikan
- Minyak Ikan terbaik di dunia - mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA ,DHA, ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi,DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak.
- Boleh mengatasi masalah jeragat dan jerawat
- DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan
Kelebihan Omega Guard Shaklee:
- Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
- Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
- Mencegah salur darah dari tersumbat
- Omega 3 dapat mengelakkan strok
- Mengekalkan tekanan normal darah
- Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
- Mengurangkan sakit kepala
- Merendahkan kolestrol
- Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
- Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
- Mengawal masalah obesiti
- Mengurangkan risiko penyakit jantung
- Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
- Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
- Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
- Membantu menyihatkan paru-paru
- Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
- Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
- Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
- Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
- Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
- Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
- Memelihara fungsi-fungsi sendi
- Mencegah penyakit gout
Apakah itu Omega-3?
Omega-3 adalah nama yang
diberikan kepada rantaian asid lemak politak-tepu yang panjang
(mempunyai banyak ikatan). Asid lemak mempunyai minyak-minyak penting yg
diperlukan untuk menjamin kesihatan kerana tubuh kita. Asid lemak boleh
ditemui di dalam ikan. Kajian nutrisi telah membuktikan bahawa minyak
ikan amat kaya denagn asid lemak Omega-3, asid lemak inilah yang
melindungi ikan-ikan laut dalam kerana ia mempunyai takat beku yang
rendah dan membantu memanaskan ikan ketika berada di lautan yang paling
sejuk.
Apakah kepentingan minyak ikan Omega?
Asid lemak Omega-3 adalah
asid lemak yang penting. Tubuh kita tidak dapat menghasilkannya dan
kita boleh maut sekiranya tubuh tidak menerima Omega-3 untuk jangkamasa
yang lama. Ketika dalam kandungan, sumber asid lemak disalurkan oleh ibu
kita melalui tali pusat dan begitu juga selepas dilahirkan asid lemak
disalurkan melalui susu ibu melalui diet harian si ibu yang mengandungi
asid lemak.
Apakah kandungan minyak ikan Omega-3?
2 jenis komponen utama
asid lemak Omega-3 ialah minyak yg diaktifkan secara biologikal - asid
eicosopentaenoic (ERA) dan asid docosahexaenoic (DHA). ERA adalah
penting di dalam mengurangkan risiko penyakit-penyakit kardiak dan
peredaran, manakala DHA adalah struktur komponen yang penting untuk
sistem saraf manusia. DHA juga amat penting untuk perkembangan otak dan
mata terutamanya kepada ibu-ibu mengandung dan kanak-kanak. Kajian telah
menunjukkan bahawa DHA membantu meningkatkan kepintaran dan fungsi
mental, la amat-amat berguna kepada kanak-kanak yang mempunyai masalah
di dalam pembelajaran.
Apakah yang membuatkan asid lemak Omega-3 begitu berharga?
Asid lemak Omega-3 mempunyai kandungan kimia yang istimewa:
Ia berupaya menarik
molekul oksigen dengan berkesan kerana mempunyai struktur yang unik.
Terma saintifik menerangkan keupayaan ini sebagai kecenderungan untuk
menyebar. Ini membolehkannya mengangkut bahan-bahan seperti toksin ke
atas permukaan kulit serta perkumuhan oleh usus, buah pinggang dan
peparu.
Asid
lemak Omega-3 adalah sedikit beralkali, di mana ia berupaya
menghasilkan ikatan lemak yang membolehkan berlakunya pergerakan sehala
elektron, menyeberangi membran sel.
Kekurangan Asid Lemak (EPA) yang terkandung dalam kebanyakan minyak ikan boleh menyebabkan :
- Kulit kepala, rambut dan kuku yang kering
- Percantuman tisu yang lemah
- Tekanan darah diastolik yang meningkat
- Ujian makmal mendapati masa peredaran darah yang rendah, tingkatkan ESR dan normalkan CRP, tingkatkan tahap fibrinogen, tingkatan kolesterol dan trigliserid
Penyakit berhubung dengan kekurangan EFA termasuk:
- Diabetes
- Hipertensi dan hiperlipidaemia
- Penyakit vaskular dan jantung
- Penyakit radang, asma, ekzema, artritis dan urticaria.
- Penyakit Autoimmune seperti nepritis dan thiroiditis
- Sindrom Keletihan Kronik, sindrom post-viral dan osteomyelitis
- Sindrom Gangguan usus dan migrin
Sumber makanan yang mengandungi Asid Lemak:
Asid lemak tidak dapat
dihasilkan oleh tubuh kita sendiri. Ianya hanya boleh diperolehi dari
sumber ikan laut (seperti ikan kod, tuna dan sardin), kerang, biji flax,
minyak kedelai, minyak raps, minyak chia, biji tembikai Susu, sayuran
berdaun, dan walnut. Minyak kelapa bukan sumber PUFA. Minyak inti sawit
mengandung asid linoleat meskipun tidak banyak.
Siapa yang sesuai mengamalkan makanan tambahan ini:
- Warga Emas
- Pesakit Jantung
- Wanita
- Wanita yang telah melahirkan anak
- Pesakit darah tinggi
- Orang yang selalu lupa
- Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
- Pelajar
- Ibu menyusu
- Ibu Hamil
- Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus
Perbezaan minyak ikan di dalam Omega Guard berbanding produk lain di pasaran:
Shaklee OmegaGuard
merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan
OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA
suplemen minyak ikan
Omega 3 yang biasa, hanya melalui hanya satu proses penyulingan yang
ringkas untuk memisahkan minyak ikan asli (crude oil) daripada bahagian
ikan yang lain serta membuang segala bendasing . Dalam bentuk yang
'kompleks' itu, asid lemak Omega 3 tidak dapat mencairkan / melarutkan
bahan yang tidak diperlukan badan dengan mudah walaupun dibiarkan lama.
suplemen minyak ikan yang
berkualiti tinggi melalui proses penyulingan molekul kedua ( tetapi
omega guard shakle melalui 3 kali proses penyulingan). Ini akan membuang
lemak tepu dan bahan selain asid lemak Omega 3. Penyulingan ini akan
menghasilkan minyak ikan yang lebih tulen dan membuang lebih banyak
bahan tercemar seperti merkuri dan logam berat yang lain yang terdapat
dalam ikan tersebut. Oleh sebab itu, suplimen minyak ikan yang melalui
'double molecular distillation' bukan sahaja lebih terjamin
kebersihannya, malah mengandungi lebih kepekatan asid lemak Omega 3.
Manfaat yang berganda untuk kita tentunya. Secara mudahnya, asid lemak
Omega 3 yang LEBIH ASLI.
Apakah saranan pengambilan harian Omega-3?
Saranan pengambilan
harian asid lemak Omega-3 ialah 1.5 g, bersamaan pengambilan harian 100 g
ikan atau 500 g kod ikan secara purata.
Omega Guard boleh mengurangkan masalah berikut:
- Asma – bersifat anti stress dan menguatkan imun: dada akan berasa lebih selesa selepas mengambilanya ( tidak berasa sejuk)
- Batuk – memperbaiki tisu paru-paru
- Sinusitis @ resdung – mengurangkan kesan pencemaran ( habuk atau debu yang mengundang rasa bersin)
- Gastrik/Ulser perut – menghalang pembebasan ais gastrik berlebihan dan mengurangkan risiko ulser
- Bengkak hati – melancarkan peredaran darah
- Penyakit jantung – menghalang pembekuan darah dan melancarkan peredaran darah di jantung
- Kolesterol tinggi – menurunkan kadar triglisedir 65%, menurunkan LDL (kolesterol tidak perlu) dan keseluruhan kolesterol
- Kegelisahan – mengurangkan tekanan/depresi
- Lemah daya ingatan – kandungan DHA nya membantu mengurangkan masalah lemah daya ingatan
- Kebas dan kejang – komunikasi antara sel oatk dan saraf
- Sukar tidur – mengurangkan tekanan
- Migrain – menurunkan risiko spasm salur darah berkaitan dengan migrain
- Letih dan lesu – melancarkan perdaran darah
- Parkinson – kanduanga EPA nya membantu pasakit parkinson
- Kulit bermasalah / pigmentasi – melancarkan peredaran darah
- Eczema – mengintegrasi
- Sakit badan, sendi dan arthritis – mengawal sakit dan inflamasi serta mengurangkan rasa sakit
- Masalah mata – menyuburkan mata
- Mati pucuk – memperbaiki aliran darah dan menghalang pengecutan salur darah
- Masalah prostat – membantu merembeskan prostaglandin
- Kemandulan wanita – asid lemak perlu untuk menggalakkan fungsi uterin yang sihat
- Dalam pantang dan menyusu serta mengandung– mengandungi DHA yang penting untuk tumbesaran bayi anda
- PMS – mengurangkan kejang semasa haid
- Menopous – untuk kesihatan yang baik selepas menopous
- IQ kanak-kanak – mengandungi DHA dan EPA
- Masalah pertumbuhan – membantu pertumbuhan pada tahap normal
Cadangan Suplemen:
Sangat sesuai untu ibu
menyusu kerana membantu perkembangan otak bayi; untuk pesakit jantung
kerana mengurangkan risiko saluran darah tersumbat; membantu pesakit
asma; sesuai untuk pesakit buah pinggang ia membantu fungsi buah
pinggang dengan menapis bendasing dalam tubuh
*Penyakit jantung :
Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi
dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu
memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*
0 ulasan:
Catat Ulasan