Khamis, 7 November 2013

Set super bajet kurus

Turun 2 kg Seminggu Dengan Set Superbajet Kurus

Lps raya ni permintaan set slimming makin menjadi2 betul tp biasala lps raya ni kan ada yg takde bajet, dah habeh pi beli baju raya, kueh raya, langsir raya n mcm2 lagila

nasib baik shaklee ada set bajet tau, tak mahal pun tau set superbajet ni dan mmg berkesan asalkan anda semua istiqamah dan kurangkan makan, dah2la mkn yg berlemak n bergoreng tu ye, mohla kita amalkan gaya hidup yg lebih sihat, nk mkn gak tu boleh cuma limit time tgh hari jeke, time mlm tu dah tak perlu, amek yang ringan2 mcm sup, sayur or roti je

Inila set superbajet kurus tu

LECITHIN DAN ALFAFA


siap ada ketupat n biskut bagai tu saya buat poster ni sbb masa buat ni time puasa hehe

set ni juga boleh diambil oleh meraka yg dah kurus tp kolestrol banyak dalam badan, hah biasa yg kurus ni kena cek tau, kalau kolestrol tinggi bahaya so xde masalah nak ambil set ni kalau dah kurus pun sbb bagus utk kesihatan

bg ibu2 yg breastfeed n masih berpantang pun dah boleh ambil ni, selain dari boleh kurus ALFAFA boleh bertindak sbg MILKBOOSTER dan LECITHIN boleh kurangkan bengkak susu if terjadi dan DUA2 ni pun baik utk KECANTIKAN tau, bila ambil tu rasa muka moist je dan bila ada tumbuh jerawat cpt surut

MOH KITA LAYAN TESTIMONI BERGAMBAR NI

Konsisten tu penting uolsss n kurangkanla makan tu plzzzzz, jgnla dah beli supplemen kat saya, dah siap bg tips semua tp mengadu kat saya xde kesan, bila cek2 emmm makan pun still mcm tu, minum air masak kurang dan banyak minum air manis, adesss cmne nak kurus tu

Kita tak boleh bergantung pada supplemen semata2, supplemen hanya boleh bantu utk cptkan proses tp yg penting effort dari kita sdri

So murah ke mahal yg uolsss beli tu tak kesah asalkan usaha tu ada, kalau dah kurangkan makan sambil tu boleh jimatkan bajet kan

 

Set Tambah Berat Badan

Dah bila cerita ceriti tentang set untuk slimming mesti yg kurus2 ni pun tanya, ade x set utk tambah berat badan
ohhh of coursela ada ye cik akak, cik abg dan cik adik2 sekalian alhamdulillah produk shaklee menyediakan agak byk set2 kesihatan untuk pelbagai kegunaan

saya dapati produk untuk tambah berat ni agak kurang kan berbanding dgn yg utk slimming punya n saya tgk ada dua tiga produk yg dijual di fb tp repacking xtau dr mana dtg n botol asalnya mcm mana, bukan saya xbg mkn ye tp kita beli produk perlu tau ade sjil x, ade kelulusan x sbb yg nak masuk tu dalam perut kita jadi perlu lebih berhati bila memilih

Produk shaklee yg berada di malaysia semuanya sudah berdaftar dgn kkm, setiap satu produk ada no kkm yg tersendiri dan dah didaftarkan dgn jakim untuk sijil halal jd jgn ada perasaan waswas sbb mmg semua ada termasukla beberapa ujian klinikal dr pihak shaklee sendiri




Set Tambah Berat Badan ini mengandungi 3 item VITALEA, B COMPLEX dan MEALSHAKE

MEALSHAKE

Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Supplement penting untuk menambah berat badan yang mana ia membantu menambah selera makan. Walau kita kurang makan namun pengambilan Meal Shakes ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga.

VITALEA

membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

B COMPLEX

mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.




OK JOM KITA TGK TESTIMONI MEREKA YG DAH BERJAYA NAIKKAN BERAT BADAN DGN SHAKLEE








Set Tambah Susu Badan Paling Bajet - Set B Shaklee






  • Terdiri daripada Vitalea , B complex, Vitamin C, dan Alfalfa
  • Untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan bermaksud sekali pam akan dpt hasil melebihi 3 oz
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundis dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit alahan (cirit-birit) dengan alfalfa.
  • Sangat sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
  • Alfafa membantu penghasilan susu ibu dengan lebih cepat

Walaupun ia set bajet namun telah byk menolong ibu2 dalam proses penyusuannya, namun konsep demand vs supply perlu sentiasa diamalkan dan ibu2 yg bekerja perlu pam susu at least 3-4 kali sehari dan minum 3 l air n plzzzzz jgn skip mkn, kalau nak berdiet sekalipun mkn karbo mcm nasi or roti tu perlu, kalau uolss skipn mkn then minum xcukup mmg susu akan drop

TESTIMONI MEREKA YG BERJAYA MEMBUAT STOK YG BYK DGN SET B SHAKLEE

Set Berpantang

Untuk pengetahuan semua set berpantang shaklee ni hanyala supplemen dan bukan jamu yg panas yg tak sesuai utk baby jd boleh diambil sejurus selepas bersalin hah tupun kalau nurse kat spital tu bgla sbb kekadang diorg dah vitamin siap2 lg tu soh amek kan so kalau rasa taknak overdose lg better jgn amek, leh pilih nk amek mana satu nak spital bg dulu ke or yg uolsss dah beli dr shaklee punya
Bercakap pasal set bersalin ni pula khas2 untuk ibu2 muda dan yg baru bersalin anak pertama, sometimes kita tak tahu yg kita ni boleh bersalin normal atau czer semua tu rezeki sbb biasanya doc akan czer bila jalan di bawah mengambil masa yg terlalu lama nak buka dan baby akan stress n heart rate jd slow so masa nila doc akan buat emergency czer, jadi mgkn ade certain mommies yg dah beli siap2 semua set bersalin terutama yg ada jamu2 tu takut nak mkn kan sbb bila panas takut efek pada luka tu nnt, takut jd lambat sembuh

Utk set bersalin shaklee mmg takkan ada masalah tu malah set bersalin shaklee ni mmg sgt2 baik utk mempercepatkan luka untuk sembuh, menaikkan hemoglobin darah dan memberi extra tenaga pada ibu2 selepas bersalin



1) Vitalea Iron Formula (a.k.a. multivitamin)
Vitalea ni lengkap dengan pelbagai jenis vitamin dan nutrien yang diperlukan oleh ibu yang berpantang, sebabnya masa berpantang banyak makanan yang perlu dielakkan makan jd dgn supplemen lohong2 yg kosong tu boleh diisi dgn supplemen. Iron pula penting untuk tubuh sebab kita kehilangan banyak darah semasa bersalin.
2) B Complex
B Complex penting untuk menstabilkan hormon kita selepas bersalin, penting untuk mengelakkan kemurungan (meroyan) dan juga sebagai penenang (anti-stress). Sapa kata masa pantang tak stress? Hahahahaha...banyak benda yang boleh buat jadi stress tau. Apatah lagi first time mommies yang kebanyakannya terkial-kial menguruskan diri sendiri dan baby, ditambah pulak banyak benda yang tak tau nak buat n sometimes boleh jd stress kan jadinya
3) Vitamin C
Vitamin C penting untuk memperbaiki sel tisu yang rosak akibat bersalin, mempercepatkan penyembuhan luka dan membantu pembentukan kolagen.Ia juga baik utk imuniti ibu2 supaya tidak senang demam atau selsema
4) Zinc Complex
Zinc Complex ni bagus untuk mempercepatkan proses baik luka terutama luka dalaman (rahim) sebab Zinc ni kire alternatif kepada mereka yang tak makan pati ikan haruan.Selain itu turut mengurangkan masalah rambut gugu, part rambut gugur ni mmg ramai betul yg puas hat. Infact saya masa mengandung rambut gugur tp bila start shaklee tak sampai seminggu n mak bidan dtg rumah die kate puji2 lg kate rambut saya nmpk shining n tak gugur

5) Ostematrix
Mgkn ibu2 yg czer ni tak rasa ngeri sgt nak poo poo kan berbanding dgn ibu2 yg bersalin normal tp sakit tetap sakit sbb walau mcm manapun biasanya ibu bersalin mmg hadapi sembelit sbb masa ni kita menyusu baby dan penghasilan susu pun jd byk n bila kita kurang air dan serat mmg boleh jd sembelit. Selain tun boleh melegakan sakit pinggang n kebas2 kaki n tgn biasala kan baru lps bersalin semua pun lenguh2

6) Energizing Soy Protein
Menggalakkan dan melancarkan penghasilan susu ibu dan memberi tenaga kepada ibu agar kekal cergas. ESP juga mengandungi protein yg tinggi yg dapat juga membantu proses penyembuhan luka
dgn cara
- membina sel-sel baru
- menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
- menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru


JOM KITA TGK PENGALAMAN MOMMIES YG DAH AMBIL SET BERPANTANG SHAKLEE NI UNTUK CZER



Vivix




Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Siapa yang memerlukan Vivix? Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.
Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

VIVIX BERTINDAK DALAM 4 CARA


1. Mempertahankan sel (cell defense)
2. Memberi tenaga pada sel
3. Memperbaiki Sel
4. Meningkatkan Prestasi Sel

4 BAHAN AKTIF DALAM VIVIX



Jadual di atas menunjukkan perbandingan VIVIX, MONAVIE, TAHITAN MONIE dan XANGO JUICE dan telah menunjukkan yg VIVIX membekalkan orac value yg tinggi untuk tubuh manusia

MANFAAT VIVIX SHAKLEE


APAKAH RESVERATROL DAN KHASIATNYA

Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.




Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Shaklee, maka terhasillah Vivix, yang mempunyai resveratrol dan campuran phytonutrient yang diperolehi dari anggur muscadine yang telah menunjukkan 10 kali lebih berkesan dari pengambilan resveratrol semata-mata.

Resveratrol merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati, dan ia adalah anggur terbaik kerana ia hidup secara semulajadi dalam cuaca yang ekstem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resevratrol yang tinggi!

MENARIK TENTANG VIVIX
  • Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 3000 gelas wain merah...pastinya alternatif terbaik bagi muslim
  • 2500 kajian diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix
  • Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali ganda dari resveratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel
  • Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi
  • Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa, alkohol dan pengawet
  • Semestinya halal dan mendapat kelulusan KKM
  • Dipatenkan eksklusif untuk Shaklee.

Jumaat, 25 Oktober 2013

Merawat Ekzema dan Sakit Kulit dengan Shaklee

Segeralah merawat Ekzema!
Salam ceria semua! Adakah hari ini Fantastic bagi yuoools? Senyumlah selalu kerana senyum boleh memberi impak positif pada diri kita. Kalau kena ekzema pun muka mesti kena senyum juga. Sedap mengaru tu cer senyum siket sambil merawat ekzema dan sakit kulit tu. Tapi bagaimanakah nak merawatnya? 

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik.


Jangan susah hati. Shaklee ada pelbagai vitamin yang mampu mengembalikan kecerian yuools. Sebelum tu mari kita mengetahui sedikit info mengenai ekzema ni.


Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.
Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik.


Ekzema ini selalu terjadi di kalangan bayi dan kanak-kanak. Kulit akan menjadi gatal dan melepuh, berair dan jika digaru terlalu kuat boleh berdarah.Punca ekzema ini dari kecacatan struktur dan imun yang ada pada gen, yang akan menjejaskan sistem pertahanan kulit. Biasanya kawasan yang mudah terkena ekzema adalah muka, siku dan lutut,. Oleh kerana benteng pertahanan kulit amat sedikit, memudahkan bahan perengsa dan alergen menembusi benteng kulit dan menyebabkan ekzema. 

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).

Jom kita baca cara merawat ekzema dan sakit kulit dengan Shaklee mengikut peringkat umur.
Bayi berumur kurang 1 tahun 
  • Ibu yang menyusukan anak yg mengalami masalah eczema boleh ambil ESP & Omega guard. Selain bagus utk Ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu.
  • Jika bayi mengalami ekzema kering, boleh sapukan Herbal Blend  Cream untuk mengurangkan rasa gatal dan pedih.
  • Vitamin E juga boleh disapu kepada tempat yg luka.


Kanak-kanak 1 tahun ke atas

  • Omega guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih 1 tahun untuk kawal dan rawat masalah ekzema. 
  • Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit  danmengurangkan kegatalan.
  • Mealshake yang kaya dengan multivitamin juga boleh diberikan untuk memperbaiki kulit yg rosak dan berparut
  • Herbal blend dan vitamin e boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

  • Amalkan ESP dan fungsinya adalah membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila ekzema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP membantu mempercepatkan penghasilan sel kulit yang cantik.
  • Vitamin E terkenal dengan khasiatnya yang bagus untuk kulit. Ianya berfungsi melicinkan kulit dan merawat kulit yang rosak akibat eczema. Ia juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Yang bagusnya Vitamin E Shaklee ini, ia mengandungi ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur ini lah yang membuatkan kesan pemulihan kulit-kulit yang rosak itu berlaku lebih cepat. Vitamin E ini juga mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria. Jadi tak perlu risau apa-apa, dia ala-ala ubat sapu kat luka. Dia memang formulated untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan ekzema
  • Omega Guard ini adalah untuk memastikan kulit kekal lembap. Sepertimana yang kita tau, pengidap ekzema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Kulit tak boleh kering, kerana ia akan menyebabkan rasa gatal dan pengidap akan mula menggaru. Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
  • ESP dan Omega Guard ini diperlukan bagi mengelakkan ekzema itu terus merebak dan mengjangkiti tempat-tempat lain yg belum dijangkiti. Kedua- dua produk ini merawat kulit dari dalam.
  • Herbal Blend ini fungsinya adalah untuk melegakan gatal dan pedih-pedih akibat luka ekzema. Bila pakai disapu dengan Herbal Blend, kulit akan rasa sejuk, jadi gatal dan pedih akan beransur hilang.
  • Boleh juga ambil Meal Shakes yang kaya dengan multivitamin untuk merawat kulit yang rosak
  • Pengambilan Alfalfa boleh diamalkan. Ia bertindak menguatkan sistem dalaman badan dengan menyahkan toksin.

Tidak semestinya kena ambil semua apa yang saya cadangkan. Saya akan mencadangkan produk yang sesuai mengikut tahap ekzema yang dihidapi. Tapi alangkah bagusnya jika anda dapat mengamalkan semua produk vitamin ni. Maka dapatlah merawat ekzema dan sakit kulit ini dengan lebih optimum.

Sakit sendi? Cuba AJHT

Untuk Sokongan Sendi Berpanjangan.

 
Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif. Kini dengan Advanced Joint Health Tablet, anda mampu mengekalkan sendi-sendi yang kuat, fleksibel dan mudah bergerak. Produk ini mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. 

Faedah pengambilan:
  • Ekstrak Boswelliannua mampu menyokong keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ia juga berfungsi sebagai anti-radang semulajadi
  • Bertindak sebagai kusyen bagi membantu mengekalkan tulang rawan.Kandungan ekstrak jagung merupakan sumber kepada glukosamina (bahan binaan utama bagi membina tulang rawn dan melincirkan sendi). Ia juga ditemui di dalam tendon dan ligamen
  • Kandungan zink, tembaga, mangan dan vitamin C boleh memelihara tisu peyambung supaya sentiasa sihat. Kandungan ini jugalah yang membekalkan nutrien bagi menyokong kolagen dan tisu peyambung lain yang memberi kekuatan kepada struktur sendi.
Testimonial pengguna- Keberkesannya terbukti dalam masa 5 hari.

AJT review First Day (21st June 2012):

"Saya nak share pengalaman saya makan Advanced Joint Tablet (AJT), walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan. Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep. Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe "short term healing crisis". Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJT n Oste tu, saya tak batuk dah malam tadi. Gi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buatstudy lak apa significant function AJT n Oste ni boleh buangkan kahak..huhu..). Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti.

Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! pelipat lutut saya tak sakit langsung!! serius tak tipu..AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJT review after 5 days (26th June 2012):
Woohoo! memang AJT the best! i konsisten makan ajt+oste harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam..segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala2nya lancar..yea segala2nyalahh.. kalo u all ada problem sembelit amik oste (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJT ni membantu..angin satu badan pun hilang..i rasa melayang2 je badan bangun pagi..dahler kurus kering..hahahaha..memang rasa best badan..takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang..ALhamduLILLAH..part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH.."

Dapatkan segera produk yang diformulasi 100% sayur-sayuran dari pengedar Shaklee yang sah.

Cegah Osteoporosis

Ostematrix sokongan untuk tulang.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optimum adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optimum yang menyeluruh.

Kesan kekurangan Kalsium dalam diet harian:
  • Sering keletihan
  • Sering mengalami sakit belakang
  • Anggota badan sering kekejangan
  • Sakit bahagian leher dan tengkuk
  • Tumit kaki pecah dan kasar
  • Susah bangun tidur
  • Sakit kepala yang kerap @ migrin
  • Sering sakit gigi
  • Sakit pada betis/kaki ketika mengandung
  • Ibu yang menyusu : susu berkurang terutama semasa PMS atau mula menurun
Lebih daripada Sekadar Kalsium
  • Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.
  • Mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.
  • Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Kajian klinikal membuktikan ostematrix memberikan sumber kalsium untuk membina dan mengekalkan kekuatan tulang dan gigi.

Nutrien dari produk ini juga boleh memberi manafaat berikut:
  • Membantu untuk mengekalkan tekanan darah pada tahap normal
  • Membantu pergerakan otot dan penghantaran saraf
  • Membantu mengurangkan simpton PMS seperti bengkak-bengkak, kekejangan, retensi air,cepat marah, dan kemurungan
Ostematrix memberikan anda:
  • 1000mg elemen kalsium dari sumber yang mudah diserap dan sumber semulajadi
  • 400mg magnesium yang digabungkan dengan kalsium untuk membantu menguatkan tulang dan gigi.
  • 400 IU vitamin D untuk membantu dalam penyerapan kalsium
* senaman yang berterusan dan pengambilan suplemen diet yang sihat mampu mengurangkan risiko penyakit osteoporosis seiring dengan peningkatan usia anda. Pengambilan kalsium tambahan adalah penting untuk menyokong kesihatan tulang dan gigi anda.

Nak Kuruskan Badan

Kurus: Pilihan ditangan Anda!!



Cinch Shake merupakan serbuk protein yang diperkaya dengan Luecine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Protein sangat perlu bagi anda yang cuba menurunkan berat badan kerana ia membantu untuk meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%, contoh makanan yang mengandungi protein yang tinggi ialah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu, kekacang, avakado, ayam, tauhu dan banyak lagi.

Kelebihan mengamalkan Cinch Shake:

  • Memberi khasiat seperti satu hidangan dengan rasa syang enak
  • Mengandungi asid amino leusine yang membantu menurunkan berat badan
  • Membantu memelihara otot
  • Kandungan proteinnya untuk setiap hidangan (24 gram) membuatkan anda berasa puas dan kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap hidangan
  • Mempunyai nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula ke tahap normal dan mengekalkan tenaga
  • Mengandungi 21 vitamin dan mineral yang penting untuk tubuh kita
  • Tiada perasa, pewarna dan pemanis tiruan juga dari soya organik
  • Mempunyai tiga perasa pilihan iaitu vanila, cafe latte dan coklat yang pasti enak rasanya.

Untuk hasil yang lebih efektif

  • Sebagai sarapan untuk permulaan hari - setelah beberapa jam perut anda kosong (waktu tidur)
  • Sebagai minuman sebelum tidur - kandungan proteinnya akan membaikpulih/memperbaiki sel dan otot badan anda sewaktu tidur
  • Sebagai minuman sebelum melakukan kerja/senaman - sebagai pembekal tenaga
  • Sebaik sahaja selepas bekerja/bersenam - membekal tenaga segera


Cinch Tea: Alternatif untuk kurus


Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun sempurna untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia meningkatkan tenaga secara semulajadi dan membuatkan anda berasa nyaman bila meminumnya. Tehnya rendah kalori dan sesuai untuk yang ingin mengawal berat badan.

Kelebihan:

  • Selamat dihasilkan secara semulajadi.
  • Membantu mengawal berat badan
  • Memberikan sensasi rasa segar selepasa meminumnya
  • Sesuai diminum panas atau sejuk
  • Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik
  • Bungkusan mudah bagi setiap hidangan
  • Tiada perasa, pewarn dan pemanis tiruan.

Kandungan dalam Cinch energy tea mix:

  • Taurina
  • Maltodextrin – bahan daripada jagung
  • Rooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  • Green Tea Extract
  • White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
  • Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun

Kegunaan teh hijau, merah dan putih dalam perubatan cina:

  • Anti-mikrob
  • Imunostimulan
  • Anticarcinogenic
  • anti-inflammatory
  • perlindungan terhadap penyakit jantung
  • Anti oksidan – perlindungan dari kanser
  • Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
  • Mengawal kerosakan DNA
  • Menurunkan paras kalori dan kolesterol
  • Detoxifiers
  • Stimulator tenaga & kehilangan lemak
 

Multivitamin untuk Keperluan Diet Anda

Vita-Lea Iron Formula:Multi vitamin dan Multi mineral

Supplement seimbang dan komprehensif yang dihasilkan sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medigo Sativa). Individu yang mengidap lupus eritematosus perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Produk ini tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Ia juga dikenali sebagi multivitamin kerana mengandungi pelbagai jenis vitamin di dalamnya. Antara fungsi utama multivitamin ialah:
  • Mengimbangi segala bahan kimia di dalam badan
  • Sebagai insuran bagi menampung kepada apa-apa pemakanan yang kurang dalam diet
  • Membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi 
  • Membantu meningkatkan kesegaran otak dan pertahanan terhadap jangkitan
  • Membantu kesihatan secara amPenting bagi proses pertumbuhan dan keupayaan reproduktifSebagai nutrien kepada sel-sel
Kebaikan Vita-Lea:
  • Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik
  • Mengandungi beta karotena yang membantu proses pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu
  • Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk proses metabolisma lemak dan karbohidrat dalam tubuh
  • Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel darah merah
  • Multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.Dikatakan dua biji Vitalea bersamaan 40 jenis hidangan lauk
  • Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.
  • Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea.
  • Merupakan supplement terpenting untuk diet atau slim sekiranya anda kurang mengambil makanan, pengambilan vitalea ini mampu membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.
  • Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang meyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepalaini kerana ibu-ibu kekurangan zat besi atau iron dalam pengambilan diet harian mereka.
Siapa yang perlukan Vita-Lea?

Secara umumnya Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang.  Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi hampir seluruh badan.  Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet

Protein Soya Cantikkan Kulit

ESP: Bukan Sekadar Sumber Protein



ESP atau Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf dunia dengan kajian klinikal  mempunyai kualiti protein yang tinggi diperbuat daripada sumber tumbuh-tumbuhan. ESP merupakan protein Bukan-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang lengkap dengan semua Asid Amino diperlukan oleh tubuh kita. Setiap tin ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah pencetus tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
Ia mengandungi 22 jenis asid amino dan merupakan satu-satunya produk yang mengandungi 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita sendiri.Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur. Pesakit buah pinggang tidak digalakkan mengambil produk ini kerana kandungan proteinnya sangat tinggi, dikhuatiri membebankan buah pinggang untuk memprosesnya.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein.Protein kacang soyanya adalah dua kali lebih tinggi dari daging, empat kali lebih tinggi dari telur dan 12 kali lebih tinggi dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolestrol dan mudah diserap oleh badan kita.


Kelebihan mengamakan protein soya ini:

  • Menyediakan tenaga segera dan berkekalan
  • Mengatasi masalah keletihan dan kelesuan
  • Membantu melambatkan proses penuaan dan kekal muda
  • Membantu memulihkan pigmentasi pada kulit,rambut,kuku
  • Membantu kulit untuk kekal berseri dan anjal
  • Membantu mengurangkan kedutan pada kulit dan wajah
  • Menghilangkan parut dan mempercepatkan pembaikkan proses luka
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Mengurankan masalh migrain, insomnia dan gejala kemurungan seperti kebimbangan dan ketakutan
  • Membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten-boleh membantu untuk menurunkan berat badan
  • Membantu dalam peningkatan memori-menguatkan ingatan, kecergasan dan keupayaan seksual
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol
  • Membantu dalam mencegah osteoporosis dan penyakit jantung
  • Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  
  • Membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
  • Menjaga fungsi rahim dan ovari juga kitaran haid 
  • Memulihkan fungsi prostat lelaki
  • Menghalang pertumbuhan sel kanser daripada merebak
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Herb-Lax Bantuan untuk Kurus?

Herb Lax: Produk Detox 
  
Herb-Lax Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses percernaan secara lawas.Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herba-Lax yang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medigo Sativa). Individu yang mengidap lupus eritematosus perlu meminta khidmat rundingan pakr sebelum mengambil produk ini.
 
Produk ini tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

(Lupus eritematosus sistemik (SLE/LUPUS) adalah radang teruk (keradangan kronik) yang disebabkan oleh penyakit autoimun yang mana sistem pertahanan badan yang tidak normal melawan tisu badan sendiri.)

Kebaikan Herb Lax :
  • Membantu untuk menyah toksin tersimpan (stored toxin) yang terdapat dalam tubuh badan
  • Merangsang pergerakan peritalsis usus
  • Mempercepatkan fungsi otot usus normal untuk melakukan proses penyingkiran sisa dan toksin dari usus besar
  • Penyahtoksin pada saluran penghadaman
  • Membantu dalam proses penurunan berat badan
  • Menangani masalah sembelit
  • Melawaskan sistem pencernaan
  • Selamat untuk semua kerana ianya adalah vitamin
Bagaimana Herb-Lax membantu anda untuk menurunkan berat badan?
HerbLax- berfungsi sebagai detox bagi membersihkan usus anda, ia akan menyingkir segala toksin, lemak, lendir yang melekat pada dinding usus. Ini bertujuan untuk memudahkan dan mengoptimumkan penyerapan nutrien . Kunci asas kepada kurus adalah detox. Jadi apabila dinding usus anda bersih segala nutrien penting terus diserap ke tubuh anda.Agen pemecah lemak juga mudah berfungsi apabila anda mengambil herb-lax ini. Dos pengambilannya juga adalah dalam kuantiti yang sedikit. Anda disyorkan mengambilnya seminggu sekali sebanyak dua biji dan maksimum pengambilannaya adalah empat biji sahaja. Sekiranya anda mengambil lebih daripada yang disyorkan dikhuatiri usus anda akan menjadi malas untuk melakukan tugasnya dengan sendiri.
 
*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Nutrisi Sihat untuk Semua

Nutrisi Sihat untuk Semua

Merupakan sumber zat makanan semulajadi dan klorofil. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Alfalfa megandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950an. Pil juga boleh dihancurkan dan sicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang mengidap lupus eritematosus sistematik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Berikut antara kebaikan alfalfa (berdasarkan testimonial dari pengguna)

Kebaikan Alfalfa untuk Suami/Isteri 
  • Menghilangkan Kelesuan dan Tekanan 
  • Berfungsi Seperti Kacip Fatimah 
  • Meningkat Stamina Suami 
  • Memulihkan Urat Selepas Bersalin 
  • Menganjal dan Menegangkan Payudara 
  • Merawat Masalah Keputihan 
  • Memberi Kelegaan Semasa Haid 
  • Menghilangkan Kegatalan Pada Bahagian Kemaluan 
  • Meransang Penghasilan Susu (Milk Booster), Menambah Kuantiti Susu dan Memekatkanya

Kebaikan Alfalfa untuk Pesakit Resdung/Gatal-gatal/Penyakit Kulit
  • Boleh Membantu Untuk Mengurangkan Resdung 
  • Untuk Mereka yang Elergi Makanan Laut 
  • Mengurangkan Kegatalan Pada Kulit 
  • Boleh Mengurangkan Asma

Kebaikan Alfalfa untuk Dalaman Badan
  • Melawaskan Sistem Perkumuhan 
  • Membuang Angin Dalam Badan 
  • Melegakan Sakit Sendi dan Belakang 
  • Merawat Arthiris-Sakit Sendi Tulang 
  • Membantu Dalam Proses Penghadaman dan Sistem Pencernaan 
  • Membuang Toksin Dalam Badan, Mencuci Usus
Kebaikan Alfalfa untuk Fungsi Diet
  • Merupakan Fiber yang Boleh Mengeyangkan 
  • Boleh Menurunkan Berat Badan** 
  • Kandungan Minyak Peppermintnya Memberikan Sensasi Rasa Sejuk

**Lebih berkesan jika  dimakan bersama Lecithin Shaklee

Cinch Cut Your Inch

Cinch Mix Shake
   Bagi mereka yang ingin memiliki berat badan ideal anda bolehlah mencuba produk bersumberkan protein ini. Sesetengah individu terlalu sibuk dengan kegiatan harian sehingga pemakanan seimbang diabaikan. Keadaan ini boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan terutamanya bagi mereka yang suka menggantikan makanan ringan sebagai pengganti makanan berat apabila terasa lapar. Faktor pekerjaan yang memerlukan anda berkerja ke sana sini juga menyumbang kepada kurangnya penjagaan terhadap pemakanan seimbang. Anda mungkin juga menjadi terlalu kurus kerana kurang zat makanan.

   Cinch mix shake adalah pengganti makanan apabila anda terasa lapar bagi menjamin tenaga dan zat pemakanan dibekalkan secukupnya kepada anda. Ia mengandungi serat yang tinggi dan membolehkan anda berasa kenyang. Ia juga boleh membantu dalam proses penurunan berat badan. Dengan pengambilan Cinch, ia boleh membantu anda untuk mengawal selera makan anda juga.

   Cinch mengandungi campuran Proprietari Protein dengan Leusina yang bebas Laktos, rendah glisemik dan mengandungi soya bukan GMO (GMO-yang diubahsuai secara genetik). Cinch sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.Cinch juga mengandungi nutrisi yang lengkap untukdiamalkan oleh setiap individu yang ingin mengawal berat badan.

Kelebihan Mix Shake ini untuk anda:
  • Diperkaya dengan Leucine(asid amino yang memberi isyarat kepada badan) bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan
  • Menjadikan badan anda lebih ramping dan langsing
  • Lebih bertenaga dan berkeyakinan diri anda
  • Mampu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Tiga Perasa yang enak, vanilla, coklat dan cafe latte.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Bakar Lemak Anda dengan Lecithin

Lecithin Agen Pembakar Lemak


Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmitter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin Shaklee diperolehi secara semula jadi daripada kacang soya. Setiap kapsil gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

Produk ini tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Kebaikan Lecithin
  • Membakar lemak berlebihan
  • Mengurangkan risiko susu tersumbat
  • Mengatasi masalah lupa (short memory)
  • Menyalurkan inositol(komponen utama selaput sel) dan kolin (komponen neutrotransmitter)  ke dalam susu ibu (untuk perkembangan otak bayi)
  • Membantu proses metabolisma
  • Memecah dan mencairkan lemak terutamanya kolestrol
  • Penting untuk fungsi otak seperti berfikir,daya ingatan, fokus
  • Diperlukan oleh pesakit angin ahmar
  • Mengurangkan masalah pembuluh darah tersekat dan sengal  yang biasa dialami oleh pengidap darah tinggi
  • Membantu dalam proses penghadaman
  • Meningkatkan daya sel tubuh badan
  • Merupakan perlindungan sistem jantung; paling mujarab jika diambil bersama OmegaGuard dab fiber
*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Lecithin dalam fungsi menurunkan berat badan

Lecithin - Fungsinya untuk melarutkan lemak dan kolesterol dalam makanan. Ia mampu menghalang proses penyerapan lemak dan kolesterol ke dalam badan kita. Ia juga berfungsi merendahkan kolestrol dalam darah. Ia boleh menurunkan total serum kolesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). Selain itu, ia juga boleh mengawal paras triglycerides, membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh darah. ia juga boleh mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol seperti masalah jantung dan darah tinggi.

Bakar Lemak Anda dengan Lecithin

Lecithin Agen Pembakar Lemak


Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmitter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin Shaklee diperolehi secara semula jadi daripada kacang soya. Setiap kapsil gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

Produk ini tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Kebaikan Lecithin
  • Membakar lemak berlebihan
  • Mengurangkan risiko susu tersumbat
  • Mengatasi masalah lupa (short memory)
  • Menyalurkan inositol(komponen utama selaput sel) dan kolin (komponen neutrotransmitter)  ke dalam susu ibu (untuk perkembangan otak bayi)
  • Membantu proses metabolisma
  • Memecah dan mencairkan lemak terutamanya kolestrol
  • Penting untuk fungsi otak seperti berfikir,daya ingatan, fokus
  • Diperlukan oleh pesakit angin ahmar
  • Mengurangkan masalah pembuluh darah tersekat dan sengal  yang biasa dialami oleh pengidap darah tinggi
  • Membantu dalam proses penghadaman
  • Meningkatkan daya sel tubuh badan
  • Merupakan perlindungan sistem jantung; paling mujarab jika diambil bersama OmegaGuard dab fiber
*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Lecithin dalam fungsi menurunkan berat badan

Lecithin - Fungsinya untuk melarutkan lemak dan kolesterol dalam makanan. Ia mampu menghalang proses penyerapan lemak dan kolesterol ke dalam badan kita. Ia juga berfungsi merendahkan kolestrol dalam darah. Ia boleh menurunkan total serum kolesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). Selain itu, ia juga boleh mengawal paras triglycerides, membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh darah. ia juga boleh mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol seperti masalah jantung dan darah tinggi. 

Herb-Lax Bantuan untuk Kurus?

Herb Lax: Produk Detox 
  
Herb-Lax Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses percernaan secara lawas.Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herba-Lax yang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medigo Sativa). Individu yang mengidap lupus eritematosus perlu meminta khidmat rundingan pakr sebelum mengambil produk ini.
 
Produk ini tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

(Lupus eritematosus sistemik (SLE/LUPUS) adalah radang teruk (keradangan kronik) yang disebabkan oleh penyakit autoimun yang mana sistem pertahanan badan yang tidak normal melawan tisu badan sendiri.)

Kebaikan Herb Lax :
  • Membantu untuk menyah toksin tersimpan (stored toxin) yang terdapat dalam tubuh badan
  • Merangsang pergerakan peritalsis usus
  • Mempercepatkan fungsi otot usus normal untuk melakukan proses penyingkiran sisa dan toksin dari usus besar
  • Penyahtoksin pada saluran penghadaman
  • Membantu dalam proses penurunan berat badan
  • Menangani masalah sembelit
  • Melawaskan sistem pencernaan
  • Selamat untuk semua kerana ianya adalah vitamin
Bagaimana Herb-Lax membantu anda untuk menurunkan berat badan?
HerbLax- berfungsi sebagai detox bagi membersihkan usus anda, ia akan menyingkir segala toksin, lemak, lendir yang melekat pada dinding usus. Ini bertujuan untuk memudahkan dan mengoptimumkan penyerapan nutrien . Kunci asas kepada kurus adalah detox. Jadi apabila dinding usus anda bersih segala nutrien penting terus diserap ke tubuh anda.Agen pemecah lemak juga mudah berfungsi apabila anda mengambil herb-lax ini. Dos pengambilannya juga adalah dalam kuantiti yang sedikit. Anda disyorkan mengambilnya seminggu sekali sebanyak dua biji dan maksimum pengambilannaya adalah empat biji sahaja. Sekiranya anda mengambil lebih daripada yang disyorkan dikhuatiri usus anda akan menjadi malas untuk melakukan tugasnya dengan sendiri.
 
*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Produk Popular